Yhtiö

Tuemme Suomen siirtymistä avoimeen kaasumarkkinaan

Suomen valtio valmistautuu kaasumamarkkinan avautumiseen. Uuden maakaasumarkkinalain mukaisesti kaasun siirtoliiketoiminta (TSO) eriytetään Gasumista omaksi erilliseksi yhtiökseen (omistuksellinen eriyttäminen) vuoden 2020 alkuun mennessä. Uuden yhtiön nimeksi tulee Gasgrid Finland ja se aloittaa toimintansa tammikuun 1. päivänä 2020. Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy perustettiin organisoimaan itsenäisen kaasun siirtoverkkoyhtiön toiminta.

Suomen Kaasunsiirtopalveluiden keskeisiä tehtäviä on myös tukea Suomen siirtymistä avoimeen kaasumarkkinaan ja huolehtia siitä, että kaasumarkkinatoimijat saavat tarvitsemansa tiedon ja tuen muutostilanteessa.

Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Kai-Petteri Purhonen. Hallituksen jäseninä ovat Hanna Masala ja Esa Härmälä.

Meihin voi olla yhteydessä kaikissa avoimen kaasumarkkinoihin liittyvissä asioissa.

Henkilöstö

Anni Sarvaranta
Operatiivinen johtaja
etunimi.sukunimi@figas.fi
+358 50 3482 071

Mika Myötyri
Kaasumarkkina-asiantuntija
etunimi.sukunimi@figas.fi

Suomen Kaasunsiirtopalvelujen Q & A

Here you can get answers to your questions!

Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy:n tehtävänä on tukea Suomen siirtymistä avoimeen kaasumarkkinaan ja huolehtia siitä, että kaasumarkkinoiden toimijat saavat tarvitsemansa tiedon ja tuen muutostilanteessa. Toimintamme tähtää vuonna 2020 alkavaan aikaan.

Organisoimme yhteistyössä Gasumin kanssa 1.1.2020 käynnistyvän itsenäisen kaasun siirtoverkkoyhtiön toiminnan. Vuoden 2020 alusta alkaen siirrymme osaksi uutta siirtoverkkoyhtiötä.

Meihin voi olla yhteydessä kaikissa avoimeen kaasumarkkinaan liittyvissä asioissa.

Suomen Kaasunsiirtopalveluihin voi olla yhteydessä kaikissa avoimeen kaasumarkkinaan liittyvissä asioissa. Selvitämme sen, mitä emme vielä tiedä ja ohjaamme kysyjän tarvittaessa eteenpäin. Tehtävänämme on helpottaa markkinatoimijoiden siirtymistä avoimeen kaasumarkkinaan.

Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy:tä johtaa hallituksen puheenjohtaja Kai-Petteri Purhonen. Yhtiön päivittäistä toimintaa johtaa Operatiivinen johtaja Anni Sarvaranta. Anni Sarvaranta raportoi suoraan hallituksen puheenjohtaja Kai-Petteri Purhoselle.

Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Kai-Petteri Purhonen. Hallituksen jäseninä ovat Hanna Masala ja Esa Härmälä.

Suomen Kaasunsiirtopalvelut Oy ei ole TSO. Yhtiö valmistelee vuonna 2020 toimintansa käynnistävää TSO:ta ja siitä tulee osa uutta siirtoverkkoyhtiötä vuoden 2020 alusta.

TSO:n velvollisuuksista vuoden 2019 loppuun asti vastaa Gasumin kaasun siirtoliiketoiminta.

Suomen Kaasunsiirtopalveluista lopettaa toimintansa ja siitä tulee 1.1.2020 alkaen osa uutta siirtoverkkoyhtiötä.

Baltic Connector Oy on Suomen Kaasunsiirtopalveluiden tytäryhtiö. Suomen Valtio perusti vuonna 2015 Baltic Connector Oy:n toteuttamaan Suomen osuutta Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuyhdysputkesta. Baltic Connector Oy jatkaa Balticconnector-hankkeen itsenäisenä toteuttajana projektin loppuun. Balticconnector-hankkeesta ja sen etenemisestä saa lisätietoa Baltic Connectorin nettisivuilta.