Suomalais-virolainen yhteistyö varmisti Balticconnectorin käyttöönoton aikataulussa

Eilen juhlittiin Suomen ja Viron kaasuinfrat yhdistävän Balticconnector-kaasuputken käyttöönottoa. Helsingissä ja Viron Paldiskissa samanaikaisesti järjestettävien tilaisuuksien välillä oli maiden ja EU:n välisen hyvän yhteistyön hengessä myös reaaliaikainen videoyhteys. Kunniavieraina ja puhujina käyttöönottojuhlassa olivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Viron tasavallan presidentti Kersti Kaljulaid, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Viron talous- ja infrastruktuuriministeri Taavi Aas sekä Klaus Dieter Borchardt, Euroopan komission energian pääosaston varapääjohtaja Klaus-Dieter Borchardt.

Kaksisuuntainen Balticconnector-kaasuputki oli toimintavalmiina jo marraskuussa, kuukauden etuajassa. Tämä mahdollistaa Suomen ja Viron kaasumarkkinoiden avaamisen ja niiden integroinnin muuhun Eurooppaan 1.1.2020. Putki parantaa kaasujärjestelmän paikallista toimintavarmuutta ja mahdollistaa hajautetun kaasunsaannin sekä mm. LNG:n ja biokaasun käytön.

Lue lisää Baltic Connectorin tiedotteesta: http://balticconnector.fi/fi/suomalais-virolainen-yhteistyo-varmisti-balticconnectorin-kayttoonoton-aikataulussa/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print